• Головна
  • Новини
  • Почаївську лавру повернули до складу Кременець-Почаївського заповідника, - рішення Кабміну...

Почаївську лавру повернули до складу Кременець-Почаївського заповідника, - рішення Кабміну

28.11.2018, 15:38
Почаївську лавру повернули до складу Кременець-Почаївського заповідника, - рішення Кабміну - фото 1
Кабінет Міністрів повернув до складу Кременець-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруди Почаївської Свято-Успенської лаври (Почаїв, Тернопільська область).

Кабінет Міністрів повернув до складу Кременець-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруди Почаївської Свято-Успенської лаври (Почаїв, Тернопільська область), повідомляють Українські Новини.

Почаївська_лавра.jpg

Відповідне розпорядження Кабмін прийняв на засіданні в середу, передають Українські Новини.

Кабмін скасував своє розпорядження № 438 від 17 липня 2003 року "Про виключення зі складу Кременець-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Почаївської Свято-Успенської лаври".

Нагадаємо, у листопаді антирейдерська комісія Міністерства юстиції скасувала державну реєстрацію (виключила з реєстру) права Української Православної Церкви (Московського патріархату) користування Почаївської Свято-Успенської лаври в Тернопільській області і передала її назад в управління Кременецько-Почаївському державному історико-архітектурному заповіднику.

Комісія Мін'юсту прийшла до висновку, що реєстратор порушив вимоги чинного законодавства при реєстрації права користування на комплекс споруд лаври.

Раніше Міністерство культури попросило Мінюстиції скасувати передачу в користування УПЦ (МП) нерухомості Почаївської Свято-Успенської лаври в Тернопільській області.

Українська Православна Церква (Московського Патріархату) заявила, що рішення Мін'юсту скасувати реєстрацію комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської лаври за монастирем УПЦ (МП) не позбавляє його права ними користуватися, бо це рішення не скасовує договір про користування від 2003 року.