• Головна
  • Новини
  • Порошенко підписав закон про передачу Андріївської церкви Константинополю...

Порошенко підписав закон про передачу Андріївської церкви Константинополю

07.11.2018, 11:15
Порошенко підписав закон про передачу Андріївської церкви Константинополю - фото 1
Передача Константинополю Андріївської церкви є важливим кроком з підготовки до надання Томосу

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №9208 про передачу Андріївської церкви Константинополю. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на дані на сайті парламенту.

Останній етап проходження документа - 7 листопада повернутий з підписом від президента.

Порошенко.jpg

"Встановити, що Андріївська церква Національного заповідника "Софія Київська", яка є видатним об'єктом культурної спадщини, пам'ятником архітектури національного значення, як культова споруда, що перебуває у державній власності, передається у безоплатне постійне користування Вселенського Патріархату для звершення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій", - свідчить текст закону.

У пояснювальній записці наголошується, що передача Константинополю Андріївської церкви є важливим кроком у проведенні роботи з підготовки до отримання Томосу про автокефалію УПЦ.

Нагадаємо, в жовтні Верховна рада України підтримала в першому читанні за основу і в цілому законопроект №9208 про передачу Андріївської церкви Константинополю. За закон з другого разу проголосували 237 депутатів ВР (спочатку 216).

Нагадаємо, радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко заявив, що реконструкцію Андріївської церкви в Києві, яка була передана в користування Вселенського патріархату, прискорять.

Павленко додав, що 2020 рік - це кінцевий термін, але реконструкцію можуть прискорити.