• Головна
  • Новини
  • Андріївську церкву передали в користування Вселенському Патріархату...

Андріївську церкву передали в користування Вселенському Патріархату

18.10.2018, 11:46
Андріївську церкву передали в користування Вселенському Патріархату - фото 1
За документ з другого разу проголосували 237 депутатів ВР (спочатку 216).

Верховна рада України підтримала в першому читанні за основу і в цілому законопроект №9208 про передачу Андріївської церкви Константинополю, передає кореспондент РБК-Україна.

За документ з другого разу проголосували 237 депутатів ВР (спочатку 216).

Андріївська_церква.jpg

"Встановити, що Андріївська церква Національного заповідника "Софія Київська", яка є видатним об'єктом культурної спадщини, пам'ятником архітектури національного значення, як культова споруда, що перебуває у державній власності, передається у безоплатне постійне користування Вселенського Патріархату для звершення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій", - сказано в тексті закону.

У пояснювальній записці зазначено, що передача Константинополю Андріївської церкви є важливим кроком у проведенні роботи з підготовки до надання автокефалії Православної Церкви в Україні.

Спікер Ради Андрій Парубій підкреслив, що Андріївська церква залишається у власності держави.

Як повідомляло РБК-Україна раніше, Порошенко в найближчі дні зареєструє у Верховній раді законопроект, яким пропонується передати в постійне користування Андріївську церкву Вселенському патріарху. У середу Глава держави вніс проект закону в Раду.