• Головна
  • Новини
  • Священнослужителі УПЦ (МП) самовільно змінили зовнішній вигляд церкви, зведеної гетьманом Мазепою, - депутат...

Священнослужителі УПЦ (МП) самовільно змінили зовнішній вигляд церкви, зведеної гетьманом Мазепою, - депутат

25.02.2018, 11:20
Священнослужителі УПЦ (МП) самовільно змінили зовнішній вигляд церкви, зведеної гетьманом Мазепою, - депутат - фото 1
Мер Білої Церкви Геннадій Дикий просить провести перевірку незаконних споруд, зведених на території пам'ятки архітектури національного значення - Спасо-Преображенського собору УПЦ (МП).

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий просить провести перевірку незаконних споруд, зведених на території пам'ятки архітектури національного значення - Спасо-Преображенського собору УПЦ (МП).

Усі ці самобуди, за інформацією депутатів міськради, зведені Білоцерківським єпархіальним управлінням УПЦ МП, повідомляє "КіевVласть".

На черговій сесії міськради Білої Церкви депутат Володимир Бабенко підняв питання про незаконну забудову в Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Депутат вважає, що потрібно вжити заходів для збереження пам'ятки архітектури національного значення - Спасо-Преображенського кафедрального собору та Микільської церкви.

Депутат підкреслив, що незаконну забудову здійснила Білоцерківська єпархія Української Православної Церкви (Московського Патріархату).

Також священнослужителі, за словами Володимира Бабенка, "змінили зовнішній вигляд Микільської церкви, яка ще в 1706 році була побудована гетьманом Мазепою".

Депутат повідомив, що отримав відповідь від управління містобудування та архітектури виконкому Білоцерківської міськради, в якому повідомляється, що Білоцерківська єпархія УПЦ (МП) не отримувала жодного дозволу і не погоджувала кошторисну документацію для проведення будівництва.

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий попросив провести перевірку зазначених об'єктів і доповісти на наступній сесії, щоб "прийняти обгрунтоване рішення".