• Головна
  • Проекти
  • Римо-католики хочуть судитися з міськрадою через костел у Павлограді...

Римо-католики хочуть судитися з міськрадою через костел у Павлограді

09.02.2018, 11:40
Римо-католицька громада святого Архангела Михаїла, що по вул. Робітничій у Павлограді, звернулася до депутатів міської ради із проханням повернути у власність костел, зведений у ХІХ столітті.

Римо-католицька громада святого Архангела Михаїла, що по вул. Робітничій у Павлограді, звернулася до депутатів міської ради Із проханням повернути у власність костел, зведений у ХІХ столітті. Про це повідомляє tv-news.dp.ua.

Депутати погодились передати приміщення лише в оренду терміном на 49 років. Зараз костел належить місту.

Згідно з інформацією Павлоградського історико-краєзнавчого музею, костел збудований у 1896 році на кошти нотаріуса Карла Гебта. Служби в костелі тривали до революції 1917 року. У Радянські часи костел використовувався в якості складів. Реконструювали храм римо-католицькі священнослужителі та віряни.

За словами міського голови Анатолія Вершини, історична довідка не є підставою для передачі костелу у власність римо-католицької громади.

«Є історична довідка, але вона, на жаль, не має офіційного підтвердження про те, що цей костел належав римо-католицькій громаді. Представники Католицької Церкви просили передати їм це приміщення у власність. Кожен депутат буде вирішувати,своє бачення висловлювати. Моя особиста позиція – я не проти того, аби передати і нехай вони займаються. Але, на жаль, ми не можемо передати, бо у них немає підтверджуючих документів про те, що воно колись належало їм», – сказав міський голова .

Як розповів настоятель римо-католицького храму у Павлограді отець Домінік, від оренди на 49 років вони не відмовляються, але паралельно звертатимуться до суду, аби довести своє право на власність будівлі костелу.

Теги: #РКЦ