В Енергодарі зведуть храм УГКЦ

09.11.2017, 11:14
В Енергодарі зведуть храм УГКЦ - фото 1
Міська рада Енергодара виділила земельну ділянку під будівництво греко-католицького храму. До останнього часу віряни УГКЦ молилися у приватному помешканні, а згодом переселилися у 40-ка метрове приміщеня торгівельного центру «Козацький».

Громада УГКЦ в ЕнергодаріМіська рада Енергодара виділила земельну ділянку під будівництво греко-католицького храму. До останнього часу віряни УГКЦ молилися у приватному помешканні, а згодом переселилися у 40-ка метрове приміщеня торгівельного центру «Козацький».

Як інформує прес-слуба Донецького екзархату УГКЦ у цій капличці на Богослужіння та зустрічі збираються півстотні місцевих греко-католиків. При храмі УГКЦ також діє спілка «Матері в молитві» та Молодь Христова».

«Розширення стало необхідністю, а будівництво храму – не просто мрією, а потребою», - каже священик Олександр Варницький.

Можливий проект храмуЗа його словами, парафія отримала дозвіл на виділення земельної ділянки і зараз іде процес створення проекту. За задумом представників релігійної громади, споруда має поєднати традиції західноукраїнської церковної архітектури та козацької.

«Також нам вкрай необхідне приміщення, в якому будуть проводитись зустрічі, різноманітні заходи, де розташується омріяна недільна школа тощо. Це все за проектом розміститься на цокольному поверсі, а вже вище розміститься приміщення для Богослужінь», - зазначив священнослужитель.