Волонтери прибрали територію Старої синагоги у Сокалі

03.08.2016, 08:03
Волонтери прибрали територію Старої синагоги у Сокалі - фото 1
Львівський волонтерський центр спільно з членами групи «Бейтейну Лев» та молодіжним клубом «Неурим» розпочали новий проект Школа молодого волонтера.Про це повідомив Євроазіатський єврейський конгрес.

Сокаль_1.jpgЛьвівський волонтерський центр спільно з членами групи «Бейтейну Лев» та молодіжним клубом «Неурим» розпочали новий проект Школа молодого волонтера.Про це повідомив Євроазіатський єврейський конгрес.

У рамках проекту молодь візьме участь у різноманітних волонтерських акціях, освітніх заняттях, присвячених волонтерству, а також познайомиться з роботою Львівського волонтерського центру. Після завершення освітнього циклу учасники школи зможуть запропонувати та втілити власний проект або волонтерську акцію.

Минулого тижня учасники школи відвідали місто Сокаль Львівської області, де збереглася одна із найстаріших в Галичині синагог.

Сокальська синагога, побудована в XVII столітті з цегли, має форму чотирикутника і вважається спорудою оборонного типу. Вона перестала діяти в роки Другої світової війни, у повоєнний час була сильно пошкоджена і використовувалася як склад. Тепер перебуває в занедбаному стані.

Волонтери очистили територію всередині синагоги – зрізали дерева, зібрали сміття.

Гетто в Сокалі, створене восени 1942 року, сконцентрувала все єврейське населення міста, а також євреїв з Сокальського району, Радехова, Стоянова, Кам'янка-Струмилова, Грубешова. Всього тут містилося 11 584 тис. осіб. Більшість в'язнів загинуло від голоду і хвороб, було розстріляно або загинуло у газових камерах Белжеця.