• Головна
  • Новини
  • На Буковині обурені селяни засипали траншею під будівництво церкви Московського Патріархату...

На Буковині обурені селяни засипали траншею під будівництво церкви Московського Патріархату

11.03.2016, 10:28
На Буковині обурені селяни засипали траншею під будівництво церкви Московського Патріархату - фото 1
У буковинському селі - конфлікт через будівництво церкви. Новий храм вирішили збудувати в селі Кибаки Вижницького району. Частина селян не хочуть відвідувати церкву, яка там уже є. Ця церква належить до Київського Патріархату.

145.jpg-ggg.jpgУ буковинському селі - конфлікт через будівництво церкви. Новий храм вирішили збудувати в селі Кибаки Вижницького району. Частина селян не хочуть відвідувати церкву, яка там уже є. Ця церква належить до Київського Патріархату, повідомляє «Молодий Буковинець».

«Є 15 сімей, які належать до Московського Патріархату і вони вирішили будувати церкву, - розповів настоятель Свято-Покровської церкви УПЦ КП села Кибаки Вижницького району о. Олександр Фуштей. - Але було зібрання громадян села. Люди проголосувало за те, що в селі не потрібна ще одна церква і висловили протест проти будівництва».

За словами священика, селяни вже викопали траншею для будівництва нового храму. Освятити місце планували восьмого березня.

«Посвячення мало бути восьмого березня, були викопані траншеї, - зазначив О.Фуштей. - Більшість із цим незгідні і закопали ці траншеї. З приводу цього в селі навіть був мітинг».

«Триває війна, - зауважив священик. - Здоровий глузд не дозволяє, щоб наших воїнів убивали, а московські церкви й надалі будувалися. Та, думаю, що люди знову будуть виступати за будівництво церкви Московського Патріархату».