У Сумах відкрили нову мечеть

30.12.2015, 11:28
У Сумах відкрили нову мечеть - фото 1
У Сумах у неділю 27 грудня на вул. Білопільській урочисто відкрили нову мечеть. На свято приїхало багато гостей з інших міст, зокрема, муфтій України Ахмед Тамім. Були присутні також і представники влади.

45.jpg-ggg.jpgУ Сумах у неділю 27 грудня на вул. Білопільської урочисто відкрили нову мечеть. На свято приїхало багато гостей з інших міст, зокрема, муфтій України Ахмед Тамім. Були присутні також і представники влади, повідомляє Панорама.

Мусульманська громада в Сумах існує з 2002 року. У 2004-му вони звели невеличку мечеть і паралельно почали будували нову.

Відкриття нової мечеті співпало зі святом Маулід – днем народження Пророка Мухаммада. Після молитви перед учасниками святкувань виступили музичні колективи та здійснили показ відеофільмів: один - про історію будівництва нової мечеті, другий - про Пророка Мухаммада.

В ході заходу і мусульмани, і гості, що належать до інших конфесій, говорили про одне: всі ми, незалежно від місця народження та національності живемо в Україні, значить повинні працювати на благо України, заради стабільності і миру в нашому багатонаціональному та багатоконфесійному суспільстві.