У центрі Львова відкрили мусульманський центр

26.03.2015, 11:12
У центрі Львова відкрили мусульманський центр - фото 1
У середу, 25 березня, у Львові на просп. Свободи, 26 відкрили мусульманський центр «Іхсан». Офіс стане місцем, де збиратиметься для молитви кримськотатарська та інші мусульманські громади Львова.

13454-o.gifУ середу, 25 березня, у Львові на просп. Свободи, 26 відкрили мусульманський центр «Іхсан». Офіс стане місцем, де збиратиметься для молитви кримськотатарська та інші мусульманські громади Львова. Про це повідомляє Zахіd. net.

«У нас є кімната для молитви, де 5 разів на день робитимуть намаз для мусульман, незалежно від національності. Також у нас організована навчальна частина, де вчитимуть основ нашої релігії та основної книги – «Коран». Крім того, тут будуть відбуватися різні культурні заходи», – зазначив голова релігійної громади «Іхсан» Ернест Абкілямов.

За його словами, релігійна громада винаймає офіс за підтримки мусульманської громади в Європі.

«Після того, що сталося з Кримом, частина кримських татар переселилася до Львова, тому нас турбує збереження своєї ідентичності. Цей офіс буде місцем, де кримські татари і мусульмани інших національностей збиратимуться для спілкування та більшого пізнання своєї релігії», – розповів член релігійної громади «Іхсан» Руслан Аблямітов.

Крім того, за його словами, офіс повинен стати місцем, куди б могли звертатися представники не мусульманської громади для отримання більшої інформації про релігію мусульман та про кримських татар для поглиблення міжкультурного діалогу.

«Саме через нерозуміння і незнання відбуваються конфлікти між представниками різних конфесій», – наголосив він.

Окрім молитов, тут також відбуватимуться відзначення пам’ятних дат трагічної історії кримськотатарського народу та інші заходи культурного та релігійного характеру. Щосуботи у релігійному центрі буде жіночий день, коли різні культурні і просвітницькі заходи проводитимуть жінки й дівчата.

Відкриття офісу ініціювали переселенці з Криму, а підтримали громадські організації «Крим SOS» та «Земляцтво кримських татар».

Нагадаємо, у Львові відкрили перші в місті курси кримськотатарської мови, які будуть проводити безкоштовно. Перше заняття заплановане на 28 березня.