• Головна
  • Новини
  • Православний храм в грузинському стилі будують на околиці Житомира...

Православний храм в грузинському стилі будують на околиці Житомира

01.05.2014, 12:18
Православний храм в грузинському стилі будують на околиці Житомира - фото 1
26 квітня архиєпископ Житомирський і Новоград- Волинський Никодим освятив початок будівництва і власноруч замурував в цоколь споруджуваної церкви капсулу з посланням до нащадків.

храм.gifХрам буде зведений на території Олієвської сільради, на кордоні з Житомиром. 26 квітня архиєпископ Житомирський і Новоград- Волинський Никодим (Горенко) (УПЦ (МП)) освятив початок будівництва  і власноруч замурував в цоколь споруджуваної церкви капсулу з посланням до нащадків. Про це повідомляє газета «Ехо».

За словами ініціатора будівництва, керівника компанії «Вода України» Годердзи Кварацхелія, він зрозумів, що зобов'язаний побудувати на цьому місці храм, коли з-під землі забило джерело кришталево чистої води.

«Чим більше буде храмів – тим менше потреби буде в лікарнях. Чим більше буде місць для молитви – тим менше буде інвалідів, наркоманів, тим менше потреби буде в будинках престарілих. І в храмі звучить слово Боже про добро, мир і любов. Я вірю, що цей храм буде допомагати всім нам знайти себе в цьому житті і врятувати наші безсмертні душі», – сказав архиєпископ Никодим.

Він подарував споруджуваному храму дві ікони: Георгія Побідоносця, ім'я якого буде носити церква, і рівноапостольної Ніни  яка проповідувала на батьківщині ініціатора будівництва храму Годердзи Кварацхелія.

 За словами Годердз, церква  буде виконана в грузинському стилі, на кшталт пам'ятників грузинської архітектури VI -VII століття.

«Я  – патріот України, і шість днів на тиждень я віддаю Україні, – зізнався Годердзи. – Тут я відбувся як особистість, тут народилися мої діти. Але один день на тиждень я належу моїй батьківщині – Грузії. Я думаю , прекрасно буде, якщо на українській землі з'явиться грузинська церква. Це буде моїм подарунком Україні. Ми, грузини і українці, брати за вірою і духом. Сподіваюся, ця церква стане символом нашого братерства».