• Головна
  • Новини
  • УГКЦ оголосила збір коштів на головний дзвін для Патріаршого собору...

УГКЦ оголосила збір коштів на головний дзвін для Патріаршого собору

14.05.2013, 12:07
УГКЦ оголосила збір коштів на головний дзвін для Патріаршого собору - фото 1
Єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ Йосиф (Мілян) закликав греко-католиків долучитися на придбання головного дзвону для Патріаршого собору у Києві.

images_(1).jpgЄпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ Йосиф (Мілян) закликав греко-католиків долучитися на придбання головного дзвону для Патріаршого собору у Києві.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Порадившись із членами оргкомітету Всецерковної прощі до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі-України, ми вирішили організувати збір коштів. Дзвін матиме ім’я архистратига Божого Михаїла та інших безтілесних небесних сил. Хочемо також, щоб імена всіх людей-жертводавців були викарбувані на цьому дзвоні. Закликаємо всіх небайдужих долучитися до придбання цього дзвону своєю пожертвою», - сказав він.

Йосиф повідомив, що вже більше як півроку ведуться домовленості із західноєвропейською фірмою про виготовлення головного дзвону. Зараз треба заплатити аванс.

За словами єпископа, вартість дзвону становить 97 тис. євро, вага - 4 тонни. Разом із тим він нагадав слова Блаженнішого Любомира (Гузара), що Собор єднає всіх. І висловив побажання, щоб «ми, об’єднані під головним дзвоном Патріаршого собору, могли відчувати свою частку, яку вкладаємо в єдність усієї Церкви».

Єпископ-помічник Київської архиєпархії також зазначив, що підготовка до освячення відбувається досить інтенсивно, є багато напрацювань, цікавих пропозицій для прочан, які з’їдуться з усіх куточків світу.

«В інтер’єрі Собору ми виконаємо те, що необхідно для освячення Собору, як це вирішив Постійний Синод. Однак дуже хочемо завершити екстер’єр, який відіграє важливу роль у створенні загального вигляду Патріаршого собору. У зв'язку з цим прагнемо також упорядкувати довколишню територію. Продовжується робота над огорожею, зокрема виготовляють ковані секції та вхідні ворота. Одночасно на території викладають бруківку. Розпочали виготовляти вхідні двері», – наголосив владика.

Слід відзначити, що 20 травня у Львові у Фонді Короля Данила відбудеться зустріч Художньої ради щодо інтер’єру та екстер’єру Патріаршого собору, а наступна зустріч оргкомітету запланована на 24 травня 2013 року.

Департамент інформації УГКЦ, нагадує, що реєстрацію можна і бажано здійснити за посиланням http://proshcha.ugcc.org.ua/?page_id=94 або у facebook: https://www.facebook.com/proshcha.