До Севастополя привезли найбільший в Україні дзвін

29.04.2013, 10:44
До Севастополя привезли найбільший в Україні дзвін - фото 1
У Севастополь (Херсонес) привезли з Донецька 13-ти тонний дзвін для святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

6(640).jpgУ Севастополь (Херсонес) привезли з Донецька 13-ти тонний дзвін для святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

З автомобільної платформи найбільший український дзвін підняли підйомним краном і встановили біля Свято-Володимирського собору, недалеко від місця, де 988 року хрестився Великий князь Володимир.

За кілька місяців біля собору побудують дзвіницю, яка була раніше в Херсонесі, і 28 липня, коли відзначатиметься 1025-річчя Хрещення Київської Русі, дзвін освятять і встановлять на дзвіниці, повідомляє MIGnews.com.ua з посиланням на Інтерфакс-Україна .

На дзвоні є кілька написів, зокрема, що він присвячений 1025-річчю Хрещення Русі. На ньому також написано "Відлито вдячними нащадками святого рівноапостольного князя Володимира", "Святий Великий рівноапостольний княже Володимир, моли Бога за нас".

У рамках підготовки до 1025-річчя хрещення Київської Русі, на території національного заповідника "Херсонес Таврійський" буде відсвятковано також 100-річчя повернення в Херсонес дзвону, який вивезли під час Кримської війни до Франції і встановили у Соборі Паризької Богоматері.

У плані підготовки до знаменної дати - проведення парашутного фестивалю Слов'янських народів, фестиваль авторської духовної пісні "Небо слов'ян" і фольклорний фестиваль колективів духовної музики, а також проведення Севастопольського міжнародного кінофестивалю.

Заплановано також провести низку виставок "Володимирський собор. Історія. Відродження", "Православний Севастополь", а також виставку християнських артефактів III-XV ст. Пройде також Хресний хід з часткою мощей Святого Рівноапостольного князя Володимира від Володимирського собору (усипальні адміралів) до місця хрещення князя.