• Головна
  • Новини
  • Вигляд кафедрального собору УПЦ (МП) змінять на користь традицій часів Київської Русі...

Вигляд кафедрального собору УПЦ (МП) змінять на користь традицій часів Київської Русі

25.04.2013, 09:27

24 квітня у резиденції Предстоятеля УПЦ у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням настоятеля Кафедрального Собору УПЦ на честь Воскресіння Христового Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира відбулося засідання храмобудівної ради Кафедрального Собору.

24 квітня у резиденції Предстоятеля УПЦ (МП) у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням настоятеля Кафедрального Собору УПЦ (МП) на честь Воскресіння Христового Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира відбулося засідання храмобудівної ради Кафедрального Собору.

У засіданні також взяли участь: намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, секретар Предстоятеля УПЦ архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, секретар по м. Києву протоієрей Віктор Іващук, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) протоієрей Георгій Коваленко.

Ключар Собору єпископ Бородянський Варсонофій доповів про результати тендеру між проектними організаціями на виготовлення робочої документації, необхідної для продовження будівництва.

Також було обговорено питання зміни зовнішнього вигляду майбутнього Собору на користь традицій часів Київської Русі без конструктивних змін проекту.

Блаженніший Митрополит Володимир побажав єпископу Варсонофію та усьому колективу будівництва Кафедрального Собору Божої допомоги та благословив на місці будівництва провести богослужіння на другий день Пасхи за участю всього духовенства столиці. Про це інформує Офіційний сайт УПЦ (МП).