У Миколаєві зведуть перший греко-католицький храм

17.04.2013, 10:02
У Миколаєві зведуть перший греко-католицький храм - фото 1
За словами Екзарха Одесько-Кримського УГКЦ, будівництво храму - це благословення і милість Божа для людей, які тут мешкають.

14 квітня 2013 року владика Василь (Івасюк), Екзарх Одесько-Кримський УГКЦ, освятив хрест і територію під забудову першого храму УГКЦ у Миколаєві. В освяченні взяв участь також декан Миколаївського деканату Роман Балита та священики і духовенство екзархату. Про це повідомляє Миколаївська обласна газета «Новости-Н».

Миколаїв.jpg

За словами Екзарха Одесько-Кримського УГКЦ, будівництво храму - це благословення і милість Божа для людей, які тут мешкають. Як відомо, греко-католицька громада в Миколаєві була зареєстрована в 2005 році. У 2012 році було виділено земельну ділянку в мікрорайоні Північний, у прибережній зоні Миколаєва.

«На час мого приходу, як першого священика УГКЦ, до Миколаєва в парафії налічувалося всього восьмеро осіб. Тепер у нас щотижня відбуваються Богослужіння в римо-католицькому костелі, оскільки поки немає свого приміщення. На Літургію приходять близько 50-60 осіб. А громада налічує набагато більше, понад 150 осіб», - розповів настоятель греко-католицької громади о. Тарас Павлюс.

Перший греко-католицький храм Миколаєва закладено в береговій зоні мікрорайону Північний, на вул. Архітектора Старова, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.