На території колишнього концтабору зведуть храм-каплицю

11.12.2012, 11:52
На території меморіального комплексу, присвяченого жертвам фашистського концтабору, який розташовувався в роки Другої світової війни на території радгоспу «Червоний» в Сімферопольському районі, зведуть храм-каплицю.

На території меморіального комплексу, присвяченого жертвам фашистського концтабору, який розташовувався в роки Другої світової війни на території радгоспу «Червоний» в Сімферопольському районі, зведуть храм-каплицю. Про це в ході засідання оргкомітету зі створення меморіального комплексу повідомив митрополит Сімферопольський і Кримський УПЦ (МП) Лазар (Швець).

«Я вважаю, що це головний об'єкт. У цій каплиці необхідно вмонтувати невгасиму лампаду і завжди там буде відбуватися Богослужіння», - підкреслив владика.

За словами міністра культури АРК Альони Плакіди, планується, що меморіальна зона складатиметься з декількох основних компонентів - вже наявних обеліска, вічного вогню та братської могили, а також нових - пам'ятника або пам'ятного знака, присвяченого закатованим у концтаборі дітям, парку пам'яті та інше.

Крім того, в 2013 році пройде конкурс на кращий проект меморіального комплексу, який передбачає громадське обговорення і затвердження оргкомітету.

Як повідомляє УНІАН, з червня 1942 року по квітень 1944 року на території радгоспу «Червоний» існував концтабір, де були закатовані, розстріляні, померли від голоду і хвороб понад 8 тис. мирних жителів.

У травні 2011 році територія колишнього фашистського концтабору рішенням парламенту автономії оголошена історичною пам'яткою місцевого значення «Концтабір «Червоний». Мірновській сільській раді було рекомендовано погодити місце розміщення майбутнього пам'ятника на території колишнього концтабору і прийняти рішення про виділення земельної ділянки для розміщення об'єкта.