• Головна
  • Новини
  • На консервацію фундаменту Десятинної церкви з бюджету виділять 40 мільйонів...

На консервацію фундаменту Десятинної церкви з бюджету виділять 40 мільйонів

05.12.2012, 10:09
На консервацію фундаменту Десятинної церкви з бюджету виділять 40 мільйонів - фото 1
На проведення консервації та музеєфікації фундаментів Десятинної церкви в проекті бюджету на 2013 рік передбачено виділити 40 мільйонів гривень. Про це свідчить поданий в парламентом 4 грудня фінансовий документ.

desyat_cerkva.jpgНа проведення консервації та музеєфікації фундаментів Десятинної церкви в проекті бюджету на 2013 рік передбачено виділити 40 мільйонів гривень. Про це свідчить поданий в парламентом 4 грудня фінансовий документ, повідомляє УНІАН-релігії.

Згідно з проектом бюджету, за статтею «Проведення консервації та сучасної музеєфікації, завершення археологічних досліджень Старокиївської гори із залишками фундаменту Десятинної церкви території пам`ятки археології національного значення «Дитинець стародавнього Києва VIII-X ст. з фундаментом Десятинної церкви» передбачено виділити 40 мільйонів гривень.

Голова КМДА Олександр Попов заявив, що позиція міської влади щодо будівництва храму на залишках Десятинної церкви залишається непохитною - роботи мають бути спрямовані виключно на музеєфікацію та консервацію.

«Ми не погоджуємо жодного документа, який би дозволив будівництво на фундаменті Десятинної церкви», - пообіцяв Попов і нагадав, що практично рік тому на згаданій території було здійснено тимчасова консервація залишків фундаменту церкви, щоб уберегти їх від несприятливих погодних умов.