• Головна
  • Новини
  • Київрада передала монастирю УПЦ (МП) 21 будівлю у Бехтерівському провулку...

Київрада передала монастирю УПЦ (МП) 21 будівлю у Бехтерівському провулку

01.11.2012, 14:53
Київрада передала монастирю УПЦ (МП) 21 будівлю у Бехтерівському провулку - фото 1

Київрада 1 листопада передала у власність Свято-Покровського жіночого монастиря Української Православної Церкви (Московського Патріархату) нежитлові приміщення в Бехтерівському провулку, 15. Це 21 будівля загальною площею 14 тис. 383,3 кв. м, які до цього належали комунальній власності міста.

Свято-Покровський_монастир.jpgКиїврада 1 листопада передала у власність Свято-Покровського жіночого монастиря Української Православної Церкви (Московського Патріархату) нежитлові приміщення в Бехтерівському провулку, 15. Це 21 будівля загальною площею 14 тис. 383,3 кв. м, які до цього належали комунальній власності міста, інформує РБК-Україна.

Довідка РІСУ: Свято-Покровський жіночий монастир був заснований 1889 року княгинею Олександрою Петрівною. До його головних воріт саме й веде Бехтеревський провулок.

У Бехтерівському провулку, 15 у радянські часи розміщувався стуентський гуртожиток педагогічного технікуму. Тепер там відновлено Свято-Покровський жіночий монастир. Обитель була закрита в 1925 році, проте в 1942  році знову відчинила двері своїх храмів і з тих пір вже не закривалася. Після війни тут силами насельниць був організований госпіталь, а згодом — лазарет.

За час існування радянської влади чернеча садиба значно зменшилася: її потіснили багатоповерхові будинки, побудовані на колись великій території монастиря.

За радянських часів у монастирських корпусах розміщалися різні установи, які не мали ні найменшого відношення до обителі: районні та правоохоронні органи, стоматологічна поліклініка, бюро з ремонту радіотехніки, галузева лікарня, і навіть абортарій. Серед трьох десятків будівель, якими раніше володів монастир, в його веденні залишили лише сім, решта — або зруйнували, або передали іншим організаціям.