• Головна
  • Новини
  • У Львові євангельські християни провели посвячення храму, який будували 20 років...

У Львові євангельські християни провели посвячення храму, який будували 20 років

23.10.2012, 08:44
У Львові євангельські християни провели посвячення храму, який будували 20 років - фото 1
Посвячення молитовного будинку «Голгофа» церкви християн віри євангельської (ЦХВЄ) відбулося 21 жовтня по вул. Скрипника, 2. У ньому може зібиратися близько 2 тис. людей.

Vidkryttyia-5.jpgПосвячення молитовного будинку «Голгофа» церкви християн віри євангельської (ЦХВЄ) відбулося 21 жовтня по вул. Скрипника, 2. У ньому може зібиратися близько 2 тис. людей.

Ще у 90-х роках вірні ЦХВЄ проводили служіння у наметі, розрахованому на 750 людей і розкладеному на території земельної ділянки, яку відвели під будівництво храму. Церковна громада, яка нині складає близько 1300 вірян, почала будівництво ще у 1992 році і очікувала закінчити через 6 років, однак через фінансову скруту будівельні роботи було призупинено.

«Так сталося, що у той пострадянський період багато людей, які жертвували на будівництво, втратили роботу, і церковний бюджет, значно скоротився, - пояснює пастор церкви Володимир Лаба. – Через закриття підприємств деякі люди втратили роботу і масово виїжджали зі Львова, а дехто емігрував за кордон. Тож будівництво розвивалося повільними темпами».

Привітати євангельських християн з відкриттям молитовного будинку прийшли представники влади та служителі із УГКЦ, УПАЦ та РКЦ. Було настільки багато гостей із сусідніх церков міста, що у залі, розрахованому на 2-тисячну аудиторію, не було жодного вільного місця.

У своєму зверненні до громади мер міста Львова Андрій Садовий побажав, щоб храм, збудований на фундаменті віри, став прикладом розбудови добрих справ у Львові.

«Ми маємо більше 120 храмів у нашому місті, - зауважив він. – Відкриття нового – це як народження малої дитини у родині. Поступ, який зробили ви за 20 років, просто надихає».

Віце-президент Українського біблійного товариства (УАПЦ) Василь Луцишин наголосив на тому, що до таких розмірів церква зросла завдяки мудрим пасторам-наставникам і побажав церковній громаді не боятися і бути мужніми в утвердженні євангельських істин.

Єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко, звертаючись до громади, відзначив, що церква – це, в першу чергу, люди, посвячені на служіння Богу і чисті сумлінням, тому розбудовувати треба, перш за все, храм наших сердець, а Богу дякувати за можливість збиратися разом у новозбудованому храмі.

Церква «Голгофа» утворилася 17 липня 1994 року як дочірня від церкви «Віфанія», що по вул. Жовківська, 8 (Костел св. Мартина). На той час у церковній спільноті налічувалося близько 1900 вірян. Ще до початку будівництва молитовного будинку церковна громада орендувала приміщення у кінотеатрі Довженка. Тут же проводилися євангелізаційні служіння. У 1998 році церква «Голгофа» започаткувала Львівську Богословську семінарію, яка провела вже 12 випусків студентів.