• Головна
  • Новини
  • На відкриття Менори у Дніпропетровськ приїхали євреї з усього світу...

На відкриття Менори у Дніпропетровськ приїхали євреї з усього світу

17.10.2012, 11:16
На відкриття Менори у Дніпропетровськ приїхали євреї з усього світу - фото 1
У Дніпропетровську 16 жовтня відбулося відкриття найбільшого у світі міжнародного єврейського центру «Менора». На відкритті були присутні посли і рабини з декількох держав, глави єврейських громад, а також керівники Дніпропетровська та Дніпропетровської області.

menorach_054-ii.jpgУ Дніпропетровську 16 жовтня відбулося відкриття найбільшого у світі міжнародного єврейського центру «Менора». На відкритті були присутні посли і рабини з декількох держав, глави єврейських громад, а також керівники Дніпропетровська та Дніпропетровської області.

Як повідомляє портал «Коментарі: Дніпропетровськ», під час урочистого відкриття «Менори» головний рабин Дніпропетровська і області Шмуель Камінецький розповів, яке значення має ця подія для євреїв усього світу, для України і для Дніпропетровська.

«Сьогодні єврейська громада отримує в подарунок« Менору ». Єврейська громада Дніпропетровська - вона, як менора, яка була в Храмі (Єрусалимський храм - ред.). Вона згуртована, вона цілісна, вона об'єднана. І тут запалиться світло, яке освітить увесь світ. Олією для «Менори» буде єврейське життя, яке кипить в цій будівлі », - сказав головний рабин Шмуель Камінецький.

«Як євреї живуть в Україні, таке відбувається дуже рідко. Великий відсоток дітей йде в єврейські школи, єврейські синагоги відкриваються і ця діаспора, п'ята у світі, процвітає. Ми бажаємо цій країні і жителям України процвітання », - додав він,

Довідка: найбільший у світі єврейський центр «Менора» складається з семи веж, які символізують Храмовий семисвічник - один із самих головних символів єврейського народу і, відповідно, має 7 веж з унікальною підсвічуванням. Найвища з них - висотою 77 метрів, має 20 поверхів.