Дніпропетровську «Менору» відкриватимуть посли і рабини

16.10.2012, 11:14
Дніпропетровську «Менору» відкриватимуть посли і рабини - фото 1
У Дніпропетровську сьогодні, 16 жовтня, відбудеться церемонія урочистого відкриття найбільшого в світі єврейського центру «Менора» і першого на пострадянському просторі музею «Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні».

менораУ Дніпропетровську сьогодні, 16 жовтня, відбудеться церемонія урочистого відкриття найбільшого в світі єврейського центру «Менора» і першого на пострадянському просторі музею «Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні».

Про це повідомляє «Дніпропетровськ. Коментарі» з посиланням на прес-службу Дніпропетровської єврейської громади.

У церемонії відкриття візьмуть участь губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул, голова облради Євген Удод, міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко, міністр інформації Ізраїлю Юлій Едельштейн, головний рабин Ізраїлю Шломо Амар, головний рабин Росії Берл Лазар, президент Федерації єврейських громад СНД Леві Леваєв, посли представники дипломатичного корпусу Великобританії, США, Ізраїлю, Німеччини, Швеції та інших країн, головні рабини і почесні гості з багатьох країн і міст, лідери і керівники міжнародних організацій.

У ході урочистої церемонії буде перерізана стрічка перед входом в будівлю, прикріплені мезузи до косяків вхідних дверей, відкриті пам'ятні дошки, далі для гостей і преси пройде екскурсія по галереї центру «Менора». Потім відбудеться церемонія відкриття музею «Пам'ять єврейського народу і Голокост в Україні», огляд музею та інших приміщень «Менори».

21 жовтня відбудеться відкриття Менори для мешканців Дніпропетровська і гостей міста.