• Головна
  • Новини
  • На Києво-Печерську Лавру за 4 роки витратили понад 220 млн. бюджетних гривень...

На Києво-Печерську Лавру за 4 роки витратили понад 220 млн. бюджетних гривень

29.08.2012, 09:45
На реставрацію Києво-печерської Лаври, що належить до Української Православної Церкви Московського Патріархату, із державного бюджету України потрачено 220, 12 мільйонів гривень за останні 4 роки.

На реставрацію Києво-Печерської Лаври, що належить до Української Православної Церкви Московського Патріархату, із державного бюджету України потрачено 220, 12 мільйонів гривень за останні 4 роки.

Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник у  серпні уклав угоду з ТОВ «СТС-Генпідряд» на додаткові роботи з реставрації та пристосування пам’ятки архітектури XVIII ст. «Дзвіниця Успенського собору (корпус №81)» вартістю 1,72 млн грн.

Компанія «СТС-Генпідряд» Василя та Руслана Запорожців отримала перший підряд на реставрацію цієї дзвіниці в липні 2011 року. Тоді вартість робіт включно з позолотою мідної бані куполу було оцінено у 22,00 млн грн. В ході виконання робіт виникла необхідність додаткових досліджень численних архітектурних деталей та елементів Дзвіниці, які були недоступними для обстеження та вивчення на час розроблення науково-проектної документації. Відтак виниклі додаткові роботи було замовлено тій самій компанії по неконкурентній процедурі закупівлі «в одного учасника».

Загалом Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник з часу заснування «ВДЗ» в середині 2008 року провів тендери на будівельні роботи на загальну суму 99,03 млн грн.

З вересня 2010 року будівельні тендери на суму 121,09 млн грн. провела Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра (чоловічий монастир). Лавра проводила тендери на кошти, які виділялись з державного бюджету. Про це повідомляє сайт  nashigroshi.org