• Головна
  • Новини
  • Освячення Патріаршого Собору УГКЦ заплановано на наступний рік...

Освячення Патріаршого Собору УГКЦ заплановано на наступний рік

23.08.2012, 11:48
Освячення Патріаршого Собору УГКЦ заплановано на наступний рік - фото 1
Про це під час прес-конференції з нагоди освячення Катедрального Собору Преображення Христового у Коломиї повідомив Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав (Шевчук).

Patr-Sob.jpgПро це під час прес-конференції з нагоди освячення Катедрального Собору Преображення Христового у Коломиї повідомив Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав (Шевчук).

«Ми маємо такий план, побачимо наскільки Господь Бог і добрі люди, наші жертводавці, нам допоможуть. Ми хочемо освячувати наш Патріарший Собор Воскресіння Христового у Києві на другий рік. Наступного року ми будемо святкувати 1025-ліття Хрещення Русі-України. В Києві буде проходити наш Патріарший Синод, тобто з’їдуться всі наші українські єпископи з цілого світу. Крім того, ми дуже потребуємо того храму у Києві.

Після моєї інтронізації ми почали щонеділі і свята служити у цьому храмі, хоч він ще не є довершений. І ви знаєте, є так багато людей, що ми вже не можемо їх вмістити у ті маленьки храми, які ми маємо в Києві чи поруч з Собором.

Для того, щоб Собор освятити існує ще кілька потреб: нам потрібно ще підлогу зробити, потрібно престіл зробити, центральні ворота храму, а відтак бодай провізоричний іконостас. Отож, якщо хтось з доброчинців погодиться взяти на себе, хтось одну-другу ікону, хтось престіл, хтось частину підлоги, а хтось, скажімо, ворота, тоді на наступний рік ми будемо подібну подію мати у Києві. Хоча, мабуть, внутрішня оздоба цього Собору – це завдання на багато років наперед», – передає «Католицький оглядач».