Суд у Львові встав на захист синагоги «Золота Роза»

10.08.2012, 16:55
Львівський апеляційний адміністративний суд ухвалою, що не підлягає оскарженню, заборонив будівництво готелю на вул. Федорова, 23,25,28.

Львівський апеляційний адміністративний суд ухвалою, що не підлягає оскарженню, заборонив будівництво готелю на вул. Федорова, 23,25,28.

Про це кореспонденту IA ZIK повідомив керівник релігійної громади «Турей Загав» Мейлах Шейхет.

За словами директора Представництва в Україні Американського об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу та керівника релігійної громади «Турей Загав» Мейлаха Шейхета, ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 1 серпня ц.р. заборонено будівництво готелю на вул. Федорова, 23, 25, 28. Постановою цього ж суду зобов’язано Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради встановити охоронні таблички за цим ж адресами на спорудах ритуальних ризниці (шхити) та лазні (микви).

«Цією ухвалою і постановою суд в свої діяльності застановив виключну важливість верховенства права на збереження середньовічної історико-культурної спадщини Львова, частини унікальної світової культурної спадщини, яку охороняє ЮНЕСКО. Прийняті іменем України ухвалу і постанову суду з глибокою вдячністю сприймає світова громада, яка душею і серцем пов’язана із Україною і Львовом», – сказав Мейлах Шейхет.

При цій нагоді Мейлах Шейхет висловлює велику подяку усім людям доброї волі, які захищали архітектурний ансамбль синагоги «Золота Роза» від руйнування та забудови. «Це спільна світла перемога. Вірю, що за прикладом збереження «Золотої рози» у Львові не дійде до руйнування інших пам’яток», – зазначив Мейлах Шейхет.