• Головна
  • Новини
  • УГКЦ зведе в Зарваниці точну копію помешкання Матері Божої...

УГКЦ зведе в Зарваниці точну копію помешкання Матері Божої

01.05.2012, 09:51
УГКЦ зведе в Зарваниці точну копію помешкання Матері Божої - фото 1
Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк) закликав вірних молитвами та пожертвами долучитися до відтворення копії хатини, в якій жила Діва Марія у Назареті.

NazaretАрхиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк) закликав вірних молитвами та пожертвами долучитися до відтворення копії хатини, в якій жила Діва Марія у Назареті. У своєму пастирському листі до вірних він зазначив, що будиночок, в якій архангел Гавриїл благовістив Пречистій Діві Марії про народження Божого Сина, нині зберігається у святині Лоретто (Італія).

«У 1294 році, аби вберегти її від знищення мусульманами, побожна родина на прізвище Анджелос перевезла цю святиню до Італії. І в місті Лоретто її відбудували, а згодом над нею звели величавий собор. Святиня стало місцем паломництва християн з усього світу», — цитує послання митрополита офіційний сайт Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ.

Архиєрей зазначає, що у проекті будівництва передбачено оригінальні розміри та вигляд конструкції назаретської хатина Божої Матері.

Святиню планують звести на території Марійського духовного центру Зарваниця.

«В Європі згодом зародилася традиція зведення копій назаретської хатини Богородиці. Тому ми прагнемо спорудити таку ж святиню на українській землі, в чудотворній Зарваниці. У проекті будівництва передбачено оригінальні розміри та вигляд конструкції.

Заохочую всіх вас, дорогі у Христі брати і сестри, виявити особливу пошану, вдячність і синівську любов до нашої небесної заступниці, долучившись до будівництва хатини для Пресвятої Богородиці щирими молитвами та пожертвами. Маю надію, що святиня буде місцем Її особливої опіки над Христовою Церквою та всім українським народом. А Мати Божа сторицею віддячить усім нам», — наголосив митрополит УГКЦ Василій (Семенюк).