У Севастополі зведуть понад 20 храмів

24.04.2012, 13:38
Прийняті владою Севастополя за останні кілька років рішення дадуть змогу відродити і побудувати більш як 20 храмів.

Прийняті владою Севастополя за останні кілька років рішення дадуть змогу відродити і побудувати більш як 20 храмів. Як передає УНІАН, про це заявив журналістам перший заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації (СМДА) Сергій Савенков.

«В Севастополі тільки за останні роки прийнято ряд рішень, що дозволяють відродити й побудувати понад 20 нових храмів!», – сказав С.Савенков. Зокрема, за його твердженням, на відведеній містом в районі площі Перемоги земельній ділянці побудовано Храм громади святого Православного воїна Федора Ушакова; в селі Тернівка - Преображенський скит з Храмом, від Свято-Климентіївського монастиря; в районі оглядового майданчика Ласпі - храм-каплиця в честь Різдва Христового, від Свято-Миколаївського Храму. Крім того, за інформацією віце-губернатора, в Херсонесі закінчується відновлення храму семи херсонеських священномучеників. «Ведеться будівництво Храму святих мучеників царської сім`ї на Красній гірці і Храму на честь Почаївської Божої матері в Любимівці», – зазначив С.Савенков.

На думку заступника голови СМДА, дуже важливо, що будівництво храмів буде продовжено. У зв`язку з чим він додав, що йде проектування Храму Дмитра Солунського, який буде розміщений в районі 5-о кілометра Балаклавського шосе; Храму Романа-сповідника (на вулиці Жидилова), Храму на честь Блаженної Ксенії (в районі магазину «Океан» по вулиці Генерала Острякова), а також Храму на честь Феодорівської ікони Божої Матері. «Вирішено також питання про земельну ділянку та фінансуванні Храму-каплиці на честь святителя Луки Кримського на території 1-ї міськлікарні. Відведена земельна ділянка і є проект Храму-каплиці на честь ікони Божої матері «Помічниця при пологах» на території пологового будинку в Стрілецькій бухті, вирішено питання про виділення земельної ділянки в районі скверу Бузина під храм Олександра Невського », - додав С.Савенков.

Крім того, як повідомив віце-губернатор, будуть оформлені земельні ділянки під будівництво Храму Феодосія Чернігівського в районі вулиці Портова; вирішено питання про виключення зі списку аукціонних об`єктів земельної ділянки в районі пам`ятника воїнам пароплава «Вести» – з метою передачі його громаді Св.ап. Пилипа (вул.Михайлівська). «Для будівництва церкви в селі Орловка підготовлена містобудівна документація для землевідведення, ведеться робота з підготовки містобудівної документації для Храму в районі Ушакової балки», – додав С.Савенков.