Києво-Печерську Лавру до Євро-2012 модернізують

10.02.2012, 09:25
Києво-Печерську Лавру до Євро-2012 модернізують - фото 1
У розробці ще дуже багато ідей.

лавра.jpgЯк пише газета «Сегодня» (№30 від 9 лютого), за словами нового гендиректора Києво-Печерського заповідника Вікторії Лісничої, наразі в Лаврі збираються значно поліпшити сервіс для відвідувачів.

Зокрема, найближчим часом тут з`являться туристичні інформаційні табло (електронні покажчики) українською та англійською мовами.

Також англійською мовою планують перекласти всі підписи до експонатів. «Нині у нас у розробці дуже багато ідей. Наприклад, вирішується питання з Wi-Fi на території заповідника, збільшиться кількість кіосків із сувенірною продукцією. А ось будівництво готелів або фастфудів не плануємо. На території Лаври вже є кілька кафе, і це досить», - повідомила В.Ліснича.

У кафе на території заповідника нині розробляється нове меню спеціально для гостей Євро-2012, яке рекламуватиме Україну. Можливо, назви страв поміняють на цікавіші - пов`язані з історією Києва і розширять асортимент.

Крім того, в заповіднику, за словами В.Лісничої, проводитимуть майстер-класи з виготовлення українських сувенірів і постійні виставки найцікавіших виробів.

Водночас, В.Ліснича запевняє, що вартість вхідних квитків не дорожчатиме і залишиться, як зараз: для дорослих - 25 грн., для дітей - 12 грн.

Також цього року в Лаврі планують завершити реконструкцію Успенського собору і провести реставрацію Онуфріївської вежі. «Також за наявності фінансування плануємо розпочати реставрацію Церкви Всіх Святих, корпуси №4 на Соборній площі, Південної вежі», - повідомила В.Ліснича.

Загалом, зазначає газета, ремонту на території заповідника потребує 21 споруда.