Вірмени побудують у Києві один з найбільших храмів Європи

06.02.2012, 09:35
Один з найбільших православних храмів Європи побудує в Києві вірменська громада. Це буде собор висотою майже в півсотні метрів – він розміститься на площі в 1 гектар, на в`їзді до столиці з боку Борисполя.

Один з найбільших храмів Європи побудує в Києві вірменська громада. Це буде собор висотою майже в півсотні метрів – він розміститься на площі в 1 гектар, на в`їзді до столиці з боку Борисполя.

Тут же побудують культурний центр і єпархію. У центральний собор привезуть 16 хачкарів - кам`яних хрестів з Вірменії. До цих пір у столиці існує дві каплиці Вірменської Апостольської Церкви. Будівництво храму розпочнеться вже в березні. Для зведення нової святині - об`єдналися п`ять вірменських громад.

Григоріс Буніатян, архиєпископ української єпархії Вірменської Апостольської Церкви: «Це буде кафедральним собором і духовним релігійним центром для всієї української єпархії Вірменської Апостольської Церкви».

Вілен Шатворян, голова всеукраїнської асоціації громадських організацій "Союз вірмен України": «Цей собор для вірмен, як для українців Лавра. Вона перша для українців і точно таким цей собор буде для вірмен». Про це повідомляє УНІАН-релігії.