УПЦ (МП) претендує на будинок у центрі Києва

16.01.2012, 12:05
УПЦ (МП) претендує на будинок у центрі Києва - фото 1
Громада Свято-Феодорівського храму УПЦ (МП), що в Києві на Лук`янівці, намагається повернути церковне приміщення, на початку минулого століття подароване прихожанином тодішнього храму інженером Алексієм Якубенко, інформує Коментарі: Київ.

Novyiy_ErusalymГромада Свято-Феодорівського храму УПЦ (МП), що в Києві на Лук`янівці, намагається повернути церковне приміщення, на початку минулого століття подароване прихожанином тодішнього храму інженером Алексієм Якубенко, інформує Коментарі: Київ. У будівлі колись був організований притулок і школа для дітей, які проіснували до 1919 року.

Чотири роки тому Свято-Феодорівська громада, відома також, як «Київський Єрусалим», на чолі з настоятелем протоєреєм Петром Семащуком підняла питання перед Київрадою про повернення будівлі з метою відродження в ньому православного дитячого садка, а також дитячого центру. Але, як потім виявилося, на цю будівлю мали види і місцеві комерсанти, які активно включилися в «прихватизацію».

На сьогоднішній день будівлю школи знову повернуто місту. За словами отця Петра, громада як і раніше направляє листи в різні інстанції і сподівається все-таки повернути церкві ті малі крихти, що залишилися на сьогодні ще не вкраденими. Однак, це буде нелегко, оскільки це особняк в центрі міста з землею в 25 соток.

В УПЦ (МП) впевнені, що питання повернення колись церковного майна його законному власникові - це питання не тільки однієї маленької церковної громади, а всієї церкви. Тому просять молитовної допомоги парафіянам і настоятелю «Київського Єрусалиму», адже в майбутньому це може бути Всеукраїнський Дитячий Православний центр.