• Головна
  • Новини
  • Патріарх Святослав сподівається, що влада Одеси все ж виділить УГКЦ ділянку під храм...

Патріарх Святослав сподівається, що влада Одеси все ж виділить УГКЦ ділянку під храм

10.12.2011, 20:42
Патріарх Святослав сподівається, що влада Одеси все ж виділить УГКЦ ділянку під храм - фото 1
Першоєрарх УГКЦ зазначив, що існування в Одесі ще одного греко-католицького храму збагатить місто і УГКЦ як таку.

Святослав_(Шевчук).jpg"Тільки у самій Одесі, згідно зі статистичними даними, нараховується близько 10 тисяч греко- католиків. Якщо вони так чисельно присутні в місті, гадаю, вони потребують свого храму для спільної молитви", – сказав Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук) 9 грудня 2011 року на прес-конференції в м. Одесі в рамках душпастирського візиту до Одесько-Кримського екзархату УГКЦ. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Першоєрарх УГКЦ зазначив, що існування в Одесі ще одного греко-католицького храму збагатить місто і УГКЦ як таку. "Отримання греко-католиками земельної ділянки для будівництва церкви буде ознакою того, що навіть в Одесі виконується наказ Президента України стосовно однакового ставлення представників влади до всіх конфесій", - підкреслив Глава УГКЦ.

8 грудня 2011 року Патріарх Святослав зустрівся із представниками Одеської обласної державної адміністрації та Одеської  міської ради. "У нашій розмові було порушене питання щодо отримання ділянки для будівництва греко-католицького храму в місті і, сподіваюся, воно буде вирішене. Гадаю, що моє уявлення про Одесу, як про відкрите, толерантне місто, буде збережене наданням такої земельної ділянки вірним УГКЦ", – сказав Предстоятель Церкви.