• Головна
  • Теми
  • Представники УПЦ взяли участь в урочистостях з нагоди 1000-річчя Софії Київської та нагородили колектив заповідника...

Представники УПЦ взяли участь в урочистостях з нагоди 1000-річчя Софії Київської та нагородили колектив заповідника

22.09.2011, 11:28
Представники УПЦ взяли участь в урочистостях з нагоди 1000-річчя Софії Київської та нагородили колектив заповідника - фото 1
З благословення Митрополит Володимира архиєпископ Олександр вручив колективу Національного заповідника церковні ордени і благословенні грамоти.

1000-ліття-Софії.gif21 вересня відбулися урочисті заходи, присвячені 1000-річному ювілею Софії Київської – Кафедрального Собору Київських Митрополитів. З благословення Митрополита Володимира участь у заходах взяли: секретар Предстоятеля УПЦ архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоєрей Георгій Коваленко та голова Синодального відділу "Місія Церква і культура" ігуменя Серафима (Шевчик).

У Софійському Соборі було відправлено подячний молебень, по завершенні якого відбулося привітання керівників та співробітників Національного заповіднику «Софія Київська»  із ювілеєм та святом Різдва Пресвятої Богородиці.

З благословення Митрополит Володимира архиєпископ Олександр вручив колективу Національного заповідника церковні ордени і благословенні грамоти.

Зокрема, сам заповідник був відзначений орденом святого князя Ярослава Мудрого, його генеральний директор Неля Куковальська – орденом святої великомучениці Варвари І-ступеню.

1000ліття-Софії-2.gif

Далі у актовому залі Софійської Трапезної відбулась презентація документального фільму «Софія Київська: перше тисячоліття», який підготував Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Того ж дня у Будинку Митрополита відкрилася виставки "Пам'ятки сакрального мистецтва XV-XIX ст.",  на якій представлені експонати Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, серед яких раритети з різниці Софії Київської. Про це інформує офіційний сайт УПЦ.