На Київщині рятують церкву затопленого села

10.08.2011, 09:36
На Київщині рятують церкву затопленого села - фото 1
Затоплену Свято-Преображенську церкву у колишньому селі Гусинці поблизу міста Ржищева на Київщині хочуть з'єднати мостом з лівим берегом річки. У воду вже вбили залізобетонні палі.

Затоплену Свято-Преображенську церкву у колишньому селі Гусинці поблизу міста Ржищева на Київщині хочуть з'єднати мостом з лівим берегом річки.  У воду вже вбили залізобетонні палі.

Церкву, збудовану у 1822 році, почали реставрувати минулого року. Вже встигли поміняти крівлю. Куполи накрили цинковою бляхою, зверху їх покрили анодованою фольгою. Зараз дві бригади будівельників виконують зовнішні роботи.

cerkva.gif

 "Село Гусинці затопили 1976 року під спорудження Канівської ГЕС. Після того 13 років церква не функціонувала. А потім колишні жителі села Гусинці вирішили зібратися біля церкви на свято Покрови. Запросили з Києво-Печерської лаври отця Варлаама службу провести. Тепер він церквою завідує. Він займається і її реставрацією", – розповів ржищівський історик та екскурсовод Олег Предаченко.

За його словами, навесні також почали будувати дзвіницю, яка була зруйнована під час Другої світової війни.

"Усі зовнішні роботи маємо закінчити до 19 серпня. У цей день батюшка приїде сюди службу правити. Також зберуться колишні жителі села Гусинці. Вони кожного року в серпні сюди приїжджають", – розказав будівельник Василь. Про це інформує Українська правда.