• Головна
  • Новини
  • Свято-Покровський храм, побудований на місці підірваного влітку 2010 року, освятили в Запоріжжі...

Свято-Покровський храм, побудований на місці підірваного влітку 2010 року, освятили в Запоріжжі

13.07.2011, 13:48
Свято-Покровський храм, побудований на місці підірваного влітку 2010 року, освятили в Запоріжжі - фото 1
Архиєпископ Запорізький і Мелітопольський Лука від імені митрополита Київського і всієї України Володимира вручив благодійникам грамоти та ордени за заслуги перед УПЦ і подякував усім, хто вніс свою лепту в будівництво.

Свято-Покровський_храм_у_Запоріжжі.jpgОсвячення нового Свято-Покровського храму УПЦ (МП) на Малому ринку в Запоріжжі відбулося 7 липня, у свято Різдва Івана Хрестителя, повідомляє Релігія в Україні з посиланням на Репортер.

Майже рік тому, 28 липня 2010 року, в останній день візиту Патріарха Кирила в Україну, тут пролунав вибух, що спричинив людські жертви і завдав шкоди храму. Практично відразу ж після трагедії почався збір коштів на зведення нової будівлі поряд зі зруйнованою, в якому взяло участь безліч запорожців.

Основні кошти на будівництво храму надав запорізький бізнесмен Євген Анісімов, а також депутат міськради Олександр Валіков.

Архиєпископ Запорізький і Мелітопольський Лука від імені митрополита Київського і всієї України Володимира вручив благодійникам грамоти та ордени за заслуги перед УПЦ і подякував усім, хто вніс свою лепту в будівництво:

«Спасибі всім, хто відгукнувся і пожертвував свої кошти, сили, можливості для того, щоб тут був храм. Так, він побудований на місці зруйнованого храму, приводом для будівництва стала трагедія. Тут ми завжди будемо молитися за ту жертву, яка стала результатом вибуху. Але мені хотілося б, щоб всі ми молилися і за будівельників, тих, що прикрашали храм, за жертводавців», - сказав архиєпископ.

Нагадаємо, 28 липня 2010 року в Свято-Покровському храмі Запоріжжя вибухнув саморобний вибуховий пристрій. У результаті постраждало дев'ять осіб, літня монахиня померла в лікарні. За фактом вибуху було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого п.5 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України ("умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох людей"). У ході слідства затримані троє підозрюваних, двоє з яких - паламарі храму.