У Страсну п'ятницю горіли два храми УПЦ (МП)

23.04.2011, 13:50
У Страсну п'ятницю горіли два храми УПЦ (МП) - фото 1
22 квітня у центрі Києва, на Подолі, горів Свято-Введенський храм. Приблизно о 19:00 з невідомих поки що причин зайнялася прибудова до храму, яка горіла найбільше. Цього ж дня у селі Попівка Зіньківського району Полтавської області сталася пожежа у Свято-Георгівській церкві.

горів-храм.jpg22 квітня у центрі Києва, на Подолі, горів Свято-Введенський храм. Приблизно о 19:00 з невідомих поки що причин зайнялася прибудова до храму, яка горіла найбільше, повідомляє Українська правда з посиланням на ТСН.

Дія вогню була настільки сильною, що існувала небезпека його перекидання на висотку, яка розташована поруч із храмом. Про постраждалих та наслідки пожежі інформація наразі відсутня. На місці події знаходилось три пожежні машини.

Станом на 20:00 пожежу було майже локалізовано, але прибудова до храму згоріла вщент.

Цей випадок не єдиний: цього ж дня тридцятьма хвилинами раніше, на Полтавщині теж горіла церква. У селі Попівка Зіньківського району Полтавської області близько 18.30 сталася пожежа у Свято-Георгівській церкві.

Як повідомили в Центрі зі зв'язків з громадськістю обласного Управління МВС, рятувальники та правоохоронці відразу ж виїхали на місце події, проте врятувати старовинну дерев'яну будівлю не вдалося.

"На момент прибуття вже горіла купольна частина церкви, сама будівля була закрита, вікна - без ознак ушкодження. 140-літню будівлю церкви, що зведена з дерева, майже повністю знищено вогнем", - сказано в повідомленні.

На місці події працює слідчо-оперативна група, встановлюються причини пожежі.

Обидва храми - Свято-Введенський в Києві і Свято-Георгівській на Полтавщині - належали до Української Православної Церкви (Московського Патріархату).