• Головна
  • Новини
  • Міськрада Одеси виділила землю єпархії УПЦ і юдейській громаді...

Міськрада Одеси виділила землю єпархії УПЦ і юдейській громаді

04.03.2011, 12:06

Змінено умови, на яких Одеській єпархії Української Православної Церкви виділяється земельна ділянка на території парку «Преображенський» (I християнський цвинтар) – під будівництво і експлуатацію храму на місці колишньої культової споруди. Аналогічне рішення було прийнято стосовно Одеського юдейського товариства «Хабад-Шомрей шабос».

Змінено умови, на яких Одеській єпархії Української Православної Церкви виділяється земельна ділянка на території парку «Преображенський» (I християнський цвинтар) – під будівництво і експлуатацію храму на місці колишньої культової споруди. На сьогоднішній сесії міськради було прийнято рішення виділити єпархії територію площею 0,4 га у користування, повідомляє "Релігія в Україні» з посиланням на Odessa Daily.

Як пояснила начальник управління земельних ресурсів Ірина Коврижних, ця земля була у єпархії в оренді. Тепер громада буде платити тільки земельний податок з цієї ділянки.

Аналогічне рішення було прийнято стосовно Одеського юдейського товариства «Хабад-Шомрей шабос». Йому передано в постійне користування земельну ділянку площею майже 11,6 га по Люстдорфській дорозі, 15 – на території колишнього II єврейського кладовища. Ділянка призначена для будівництва і подальшої експлуатації меморіального комплексу.