• Головна
  • Новини
  • Про історію та сучасність дерев’яних храмів Закарпаття відтепер розповідатиме спеціальний фільм...

Про історію та сучасність дерев’яних храмів Закарпаття відтепер розповідатиме спеціальний фільм

12.01.2011, 14:24
Про історію та сучасність дерев’яних храмів Закарпаття відтепер розповідатиме спеціальний фільм - фото 1
У видавництві «Студія Слово» вийшов відеофільм «Дерев’яні храми України. Закарпаття». Фільм розповідає про архітектуру, історію та сучасне життя дерев’яних храмів Закарпаття.

Храми_України_1.jpgУ видавництві «Студія Слово» вийшов відеофільм «Дерев’яні храми України. Закарпаття». Фільм розповідає про архітектуру, історію та сучасне життя дерев’яних храмів Закарпаття. Відеоподорож починається від бойківського храму в селі Ужок, продовжується Воловецько-Міжгірською долиною, закарпатською частиною Мармароша з його дерев'яною "готикою" і закінчується гуцульською Струківською церквою в Ясіні.

Крім пам'яток, у кадр потрапили й закарпатці: священики, церковники, прості парафіяни. Знімальна група навіть піднялася високо в гори, до церкви, що її доглядають останні дві мешканки "неіснуючого" села Кужбиї.

Фільм озвучено п'ятьма мовами: українською, російською, чеською, угорською, англійською. Тривалість фільму — 1 год 10 хв.

Як йдеться у повідомленні спільноти «Дерев’яні храми України» в «Живому Журналі», допомогу у підготовці фільму надали: мистецтвознавець, дослідник закарпатської дерев'яної архітектури Михайло Сирохман; авторка проекту і сайту "Дерев'яні храми України" Олена Крушинська; архітектор, дослідник дерев'яної архітектури Європи Карел Куча і керівник проекту "Туристичні марки-Україна" Владімір Гулін-Мігалец (Чехія).

Автори фільму готують наступну серію фільму, що буде присвячена дерев'яним церквам Івано-Франківщини.