• Головна
  • Новини
  • Православний священик став особливим гостем на освяченні римо-католицької каплиці...

Православний священик став особливим гостем на освяченні римо-католицької каплиці

14.12.2010, 09:38
Православний священик став особливим гостем на освяченні римо-католицької каплиці - фото 1
Освячення каплиці Св. Йосипа у місті Шостка (Сумська область) – визначна подія для невеликого містечка на півночі України. Тим більше, що відбулося воно після відновлювальних та ремонтних робіт.

kapl2.jpgexklusiv.gifОсвячення каплиці Св. Йосипа у місті Шостка (Сумська область) – визначна подія для невеликого містечка на півночі України. Тим більше, що відбулося воно після відновлювальних та ремонтних робіт.

Нагадаємо, 31 березня 2010 року приміщення каплиці було підпалене невідомими. На щастя, тоді ніхто не постраждав, але будівлі було завдано значної шкоди.

Показово, що це далеко не перша церква, яка була спалена у Шостці. Так, раніше вщент було знищено церкву УПЦ (КП). Отець Олександр,  настоятель спаленого православного Свято-Покровського Храму, взяв участь у освяченні каплиці, яке провів єпископ Мар'ян Бучек, ординарій Харківсько-Запорізький РКЦ.

Як повід ломила РІСУ Ірина Стегній, православний священик щиро привітав парафіян із цією подією та передав вітання від єпископа Сумського і Охтирського Мефодія (Срібняка).

kapl1.jpg

Відновлення каплиці та підготовка приміщення до освячення була б неможливою без матеріальної допомоги організації 'Kirche in Not' з Німеччини, а також внеску місцевих парафіян на чолі з настоятелем отцем Леоном Метельським OFM.

Через деякий час буде освячено і заново відбудований православний Свято-Покровський храм. Вогнем було повністю знищено дерев'яну споруду, але на її місці завершується будівництво нового мурованого храму.