• Головна
  • Новини
  • На території запорізького храму, що постраждав від вибуху, зводять церкву на честь Петра і Февронії...

На території запорізького храму, що постраждав від вибуху, зводять церкву на честь Петра і Февронії

07.12.2010, 09:41
На території запорізького храму, що постраждав від вибуху, зводять церкву на честь Петра і Февронії - фото 1

Церква на честь муромських святих Петра і Февронії, яку в Запоріжжі зводять на території Свято-Покровського храму, що постраждав від вибуху, вже готова на чотири п’ятих. Можливо, перша служба в новому храмі пройде вже у День святого Миколая (19 грудня) або на Різдво ( з 6 на 7 січня).

hram_Petra_i_Fevronig.jpgЦерква на честь муромських святих Петра і Февронії, яку в Запоріжжі зводять на території Свято-Покровського храму, що постраждав від вибуху, вже готова на чотири п’ятих. Можливо, перша служба в новому храмі пройде вже у День святого Миколая (19 грудня) або на Різдво ( з 6 на 7 січня). Про це розповів єрей Максим, який курирує зведення храму, повідомляє zakarpattya.net.

Будівельники, а вони родом із Закарпаття, звели вже шість метрів центральної частини церкви, залишилося ще два метри і установка куполів. Зараз центральний і чотири трохи менші куполи, в очікуванні свого часу, знаходяться поруч зі стінами споруджуваного храму.

Матеріал, з якого будується запорізький храм, а це смерека, родом з найзахіднішої області України. Після завершення основних будівельних робіт, зазначає єрей Максим, необхідно буде витратити до двох місяців на внутрішню обробку храму. Тільки після цього можна буде заявити про остаточне завершення робіт.

Спочатку планувалося, що зведення стін нового храму має бути завершене в жовтні, а в листопаді на ньому мали намір вже встановити бані. "Родзинкою" храму, за словами єпископа Запорізького і Мелітопольського Йосипа, повинен стати різьблений іконостас, який буде прикрашений старовинними іконами XVIII-початку XX століття.

Як РІСУ повідомляла, 28 липня в запорізькому Свято-Покровському храмі прогримів вибух. Вибухнув пакет, що лежав біля дверей церкви. Постраждали 9 парафіян і служителів церкви, серед яких 80-річна черниця. За даними слідства, потужність вибуху в храмі була еквівалентна 300 грамам тротилу. Зараз справа передана до суду.

Zaporizhzhya.w.jpg