• Головна
  • Проекти
  • Римо-католицька громада уже отримала свідоцтво про право власності на храм св. Йосипа в Дніпропетровську...

Римо-католицька громада уже отримала свідоцтво про право власності на храм св. Йосипа в Дніпропетровську

12.10.2010, 17:35
Настоятель парафії св. Йосипа в Дніпропетровську о. Збігнєв Савчук 12 жовтня отримав документи в бюро технічної інвентаризації – свідоцтво про право власності на храм та технічний паспорт.

Настоятель парафії св. Йосипа в Дніпропетровську о. Збігнєв Савчук 12 жовтня отримав документи в бюро технічної інвентаризації – свідоцтво про право власності на храм та технічний паспорт. Таким чином, як підсумовують в громаді, завершилася її 12-річна боротьба за храм.

«Остання битва за храм тривала три роки: від 2007 року, коли парафіяни вийшли на вулицю перед храмом, щоб захистити його від руйнування корпорацією “Dugsbery”. У 2009 році суд визнав право власності парафії на храм, але і тоді, як виявилося, битва не завершилася. Корпорація “Dugsbery” відразу почала створювати перешкоди для реєстрації права власності», — повідомляє прес-служба парафії.

Парафіяни висловили подяку всім, хто підтримував їх, молився разом з ними. «Особливо дякуємо ЗМІ, які протягом всього часу інформували суспільство про несправедливість, з якою зустрілися католики Дніпропетровська», — наголошується у повідомленні.

Уже 13 жовтня розпочнеться збір документів, необхідних для реставрації храму, підведення технічних комунікацій, затвердження проектної документації.