• Головна
  • Новини
  • Монастир Сурб Хач в Криму залишиться під юрисдикцією Вірменської Апостольської Церкви...

Монастир Сурб Хач в Криму залишиться під юрисдикцією Вірменської Апостольської Церкви

15.12.2009, 15:16
Монастир Сурб Хач в Криму залишиться під юрисдикцією Вірменської Апостольської Церкви - фото 1
Монастир Сурб Хач (Святого Хреста) в Криму продовжить залишатися під юрисдикцією Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви.

Xazc_1.jpgУКРАЇНА-ВІРМЕНІЯ — Монастир Сурб Хач (Святого Хреста) в Криму продовжить залишатися під юрисдикцією Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви. Про це заявив голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко під час телефонної бесіди з Католікосом всіх вірмен Гарегіном ІІ.

«Голова Верховної Ради Автономної Республіки Крим запевнив Його Святість, що жодної зміни статусу монастиря не буде, і Сурб Хач продовжить знаходитися під юрисдикцією Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви як споруда духовно-церковного значення», — подає агентство «Новини-Вірменія» з посиланням на прес-службу Першопрестольного Святого Ечміадзіна.

Відповідно до рішення Гарегіна ІІ настоятелем монастиря, а також кримським вікарієм Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви призначений єромонах Айрік Ованнісян.

Як інформувала РІСУ, попередньо у ЗМІ з'явилася інформація про те, що монастир Сурб Хач після реконструкції може стати відділом Кримського етнографічного центру.

Вірменський монастир Сурб Хач — пам'ятка державного значення. Середньовічному вірменському монастирю Сурб Хач (1358 р.) 2008 року виповнилося 650 років.

Світлина агентства "Кафа".