• Головна
  • Новини
  • Настоятель Унівської лаври переміг на Кубку світу з пауерліфтингу...

Настоятель Унівської лаври переміг на Кубку світу з пауерліфтингу

15.03.2019, 12:52
Троє представників Львівщини: Макарій Дутка, Роман Батрин і Владислав Ксенз здобули «золото» на чемпіонаті світу з пауерліфтингу. Вони – підопічні тренера Павла Зінька. Міжнародні змагання відбувалися у Києві під егідою GPF.

Троє представників Львівщини: Макарій Дутка, Роман Батрин і Владислав Ксенз здобули «золото» на чемпіонаті світу з пауерліфтингу. Вони – підопічні тренера Павла Зінька. Міжнародні змагання відбувалися у Києві під егідою GPF. Повідомляє ZAXID.net.

Серед чемпіонів – настоятель Свято-Успенської Унівської лаври єромонах Макарій Дутка.

У «залізному спорті» він вже близько 7 років. За цей час здолав усі сходинки – від аматора до професіонала. Разом із іншими ченцями навіть облаштував невеликий спортзал у монастирі. Каже, помітив, що під час посту демонструє вищі результати. І додає: «Хочу також переконатися у цьому під час посту 2019 року, коли я не буду вживати зовсім м’ясних і молочних продуктів. Я вірю, що до Паски в мене ще будуть непогані результати».

На Кубку світу єромонах зумів підняти у жимі лежачи 145 кілограмів. Це на 10 кг менше, ніж Макарій задумував. Однак така вага – його особистий рекорд і найкращий показник серед конкурентів. Наступна планка – звання міжнародного майстра спорту.

Макарій Дутка зазначає: «Я думаю, що кожен чоловік, кожна жінка, які займаються спортом, відчували після тренувань, що з’являється дуже хороший настрій, такий тонус у житті. Ти себе добре почуваєш, тобі гарно, ти позитивно налаштований на життя. Менше поганих думок».

Тепер львівські богатирі готуватимуться до літнього сезону.