• Головна
  • Новини
  • Священики та семінаристи УГКЦ позмагались за першість з гігант-слалому...

Священики та семінаристи УГКЦ позмагались за першість з гігант-слалому

07.03.2018, 14:21
Священики та семінаристи УГКЦ позмагались за першість з гігант-слалому - фото 1
На гірськолижному курорті «Буковель», з нагоди 125-ліття від дня народження блаженного Симеона Лукача, 7 березня відбулися лижні змагання з гігант-слалому для священиків і студентів навчальних закладів Івано-Франківської Митрополії УГКЦ.

На гірськолижному курорті «Буковель», з нагоди 125-ліття від дня народження блаженного Симеона Лукача, 7 березня відбулися лижні змагання з гігант-слалому для священиків і студентів навчальних закладів Івано-Франківської Митрополії УГКЦ. 

Буковель-1.gif

Захід відбувався з благословення архиєпископа і митрополита Володимира (Війтишина), єпископа Василія (Івасюка) та за сприянням гірськолижного курорту «Буковель»

Перед самими змаганнями в парафіяльному храмі с. Поляниця Владика Василій Івасюк – єпарх Коломийський, у співлужінні єпископа Йосафата (Говери) – екзарха Луцького та численного духовенства, очолив Архиєрейську Божественну Літургію.

Відтак розпочались змагання, які цьогоріч налічували 40 учасників, що позмагались за першість. Після двох спусків гігант-слаломом з гори судді визначили переможців. Ними стали:

Буковель-2.gif

І місце – бр. Микола СКІРЧУК (семінарист Івано-Франківської духовної семінарії)

ІІ місце – о. Андрій РЕГНЕР (Івано-Франківська архиєпархія)

ІІІ місце – прп. Петро ЦІДИЛО, ВС (Івано-Франківська архиєпархія)

Нагородили переможців почесними Митрополичими грамотами.

«Хоча у змаганнях завжди є переможці і ті, кому забракло кілька десятих секунди до перемоги, однаково раділи як ті, що піднімалися на подіум, так і ті, хто вболівав, і це разом формувало дружню родинну атмосферу», - повідомляють у Івано-Франківській Митрополії УГКЦ.

Зазначимо, такі змагання в УГКЦ проводяться не вперше. На Івано-Франківщині 28 лютого 2013 року відбулися незвичні змагання з гірськолижного спорту «Кубок Блаженного Йосафата Коциловського». Понад 100 спортсменів тоді виборювали у Буковелі першість у трьох категоріях: священики, студенти (семінаристи і миряни), родини (батьки-діти, подружжя, двоє осіб).