• Головна
  • Новини
  • У Львові відбувся перший відкритий чемпіонат України з шахів серед духовенства УГКЦ...

У Львові відбувся перший відкритий чемпіонат України з шахів серед духовенства УГКЦ

15.02.2018, 11:20

У приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа 13 лютого відбувся перший Відкритий Чемпіонат України серед духовенства УГКЦ з шахів. На змагання приїхали 34 учасники з цілої України: представники чотирьох семінарій, кількох монаших згромаджень, священики більшості єпархій та екзархатів України.

У приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа 13 лютого відбувся перший Відкритий Чемпіонат України серед духовенства УГКЦ з шахів. На змагання приїхали 34 учасники з цілої України: представники чотирьох семінарій, кількох монаших згромаджень, священики більшості єпархій та екзархатів України. У турніру також взяла участь одна дружину священика.

Організував турнір референт Відділу душпастирства спорту при Комісії мирян УГКЦ, представник Львівської Архиєпархії о. Михайло Цегельський. Головний суддя турніру – суддя міжнародного класу, представник ФІДЕ п. Олександр Прохоров.

Традиційно турніри духовенства розпочинаються з молитви. Очолили Молебень до Богородиці о. Михайло Лесів, проректор з академічних питань Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, і о. Олег Кобель, керівник Відділу душпастирства спорту УГКЦ.

У вітальному слові священики привітали учасників і побажали перемоги. О. Олег Кобель запропонував назвати турнір на честь Трьох Святитителів, які були одними з найвизначніших інтелектуалів свого часу і свято яких відзначалося напередодні.

Турнір проходив за швейцарською системою, було зіграно 9 турів. Всі результати висвітлювалися в онлайн-режимі. Змагання мали статус офіційного турніру під егідою ФІДЕ і всім учасникам нараховувалися рейтингові очки.

Останній тур визначив фаворитів і переможців. Всі учасники були нагороджені грамотами, приз глядацьких симпатій отримала єдина учасниця – п. Ірина Сенюра із Самбірсько-Дрогобицької єпархії, а також окремо було нагороджено найстаршого учасника о. Василя Мендруня ЧСВВ. Кубок та медаль за третє місце отримав о. Михайло Цегельський (Львівська Архиєпархія), а друге місце виборов семінарист 5-го курсу Львівської Семінарії Валерій Купчак. Переможцем турніру одноосібно став о. Віктор Квасній ЧСВВ, кандидат в майстри спорту з шахів, повідомляє сайт Львівської архиєпархії УГКЦ.