• Головна
  • Новини
  • Митрополит УПЦ (МП) благословив спортсменів-гирьовиків на участь у чемпіонаті світу...

Митрополит УПЦ (МП) благословив спортсменів-гирьовиків на участь у чемпіонаті світу

28.10.2016, 11:21
Митрополит УПЦ (МП) благословив спортсменів-гирьовиків на участь у чемпіонаті світу - фото 1
Митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ (МП) Лука (Коваленко) 24 жовтня зустрівся із запорізькими спортсменками перед їх поїздкою на чемпіонат світу з гирьового спорту.

DSC_974jpg.jpg-ccc.jpgМитрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ (МП) Лука (Коваленко) 24 жовтня зустрівся із запорізькими спортсменками перед їх поїздкою на чемпіонат світу з гирьового спорту. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

Зустріч відбулася на прохання православних атлетів Любові Черепахи, Вікторії Мосіяш та Вікторії Черепахи. Усі вони є майстрами спорту, неодноразовими чемпіонками України, Європи та світу з гирьового спорту та вирушають на ХХХIV Чемпіонат світу в італійське місто Турин.

Слід зазначити, що Любов Черепаха – рекордсменка Книги рекордів Гіннесса – є одним з ініціаторів і головною суддею Православних спортивних ігор. Крім того, з ініціативи світової чемпіонки в Запорізькій єпархії проводиться змагання з гирьового спорту на Кубок апостола Андрія Первозванного серед вихованців недільних шкіл.

Спортсменки, з благословення владики, подарують два списки ікони Собору новомучеників та сповідників Запорізького краю меру міста Турина пані К’ярі Аппедино та Генеральному консулу України в Мілані Горяйнову Р.В.

Митрополит Лука побажав спортсменам повертатися з перемогою та сказав, що буде молитися аби Господь у важкий момент змагань укріпив їх фізично та дав нові сили духу.