• Головна
  • Новини
  • У Запоріжжі, Херсоні та Сєверодонецьку клірики УПЦ (МП) анонсують єпархіальні та міські спортивні змагання...

У Запоріжжі, Херсоні та Сєверодонецьку клірики УПЦ (МП) анонсують єпархіальні та міські спортивні змагання

21.05.2016, 10:43
У турнірі в Херсоні візьмуть участь спортсмени зі всієї України, а в Запоріжжі ініціатором змагання другий рік поспіль виступає рекордсменка світу з гирьового спорту. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

У турнірі в Херсоні візьмуть участь спортсмени зі всієї України, а в Запоріжжі ініціатором змагання другий рік поспіль виступає рекордсменка світу з гирьового спорту. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

21 травня 2016 року, у суботу, у Запоріжжі під патронатом Запорізької єпархії УПЦ (МП) відбудеться дитячий турнір з гирьового спорту на Кубок св. апостола Андрія Первозваного. Змагання проходитиме вже вдруге за ініціативою рекордсменки світу з гирьового спорту Любові Черепахи. Прес-служба Запорізької єпархії запрошує усіх відвідати спортивний захід, що відбудеться на міському спорткомплексі «Мотор Січ».

Клірик Хрестовоздвиженського храму Херсона єрей Димитрій Дзядевич ініціював проведення першого в місті Відкритого Кубка на звання найбільш фізично підготовленої людини. Змагання проходитиме 4 червня за підтримки Управління молоді та спорту Херсонської міської ради. У турнірі візьмуть участь спортсмени зі всієї України.

За словами священика, турнір складатиметься з запливів на відкритій воді, важкоатлетичних рухів зі штангою і роботи з власною вагою на спеціальній стійці з турніками, кільцями і канатами площею 50 квадратних метрів.

Відвідати змагання запрошуються всі бажаючі. «Запрошуємо всіх бажаючих стати учасником або просто бути глядачем видовищного турніру, познайомитися з кроссфітом, долучитися до спорту сильних духом», – говорить отець Димитрій. - Взяти участь у турнірі можуть юнаки та дівчата віком від 18 років».

Єрей Димитрій – майстер спорту міжнародного класу з боксу. З 2015 року він є кліриком Хрестовоздвиженського храму Херсона, настоятелем храму на честь мученика Іоанна Воїна при військвій частині №3056 Нацгвардії України і духівником Херсонської громади нечуючих.

Священнослужителі кафедрального собору на честь Різдва Христового Сєверодонецька цієї неділі влаштують у місті волейбольну зустріч до якої запрошують молодь та громадськість. За словами прес-секретаря Сєверодонецької єпархії єромонаха Мелетія Шаповалова, клірики міста ставлять за мету показати власним прикладом, що духовне виховання може та має йти поряд з фізичним. Також в єпархії обіцяють продовжити й іншу спортивну традицію, започатковану минулого року – футбольний турнір між командами місцевого духовенства.

Нагадаємо, 17 травня клірик Одеської єпархії священик Віктор Кочмарь завоювавдві золоті медалі на Чемпіонаті України з пауерліфтингу.