Священики РКЦ взяли участь у Чемпіонат Європи з футзалу

05.03.2013, 11:36
Священики РКЦ взяли участь у Чемпіонат Європи з футзалу - фото 1
VII Чемпіонат Європи з футзалу серед священиків під гаслом «Caritas Christi urget nos» відбувся у Словенії. Змагання, участь у яких взяли священнослужителі з 13 держав, тривали 5 днів - з 25 лютого до 1 березня.

2013_03_05_ar.jpgVII Чемпіонат Європи з футзалу серед священиків під гаслом «Caritas Christi urget nos» відбувся у Словенії. Змагання, участь у яких взяли священнослужителі з 13 держав, тривали 5 днів - з 25 лютого до 1 березня.

Україну представляли духовні особи з Львівської, Київсько-Житомирської та Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ на чолі з капітаном о.-др. Мареком Нєдзвецьким, настоятелем з Яворова.

Першого дня відбувся відбірковий етап "спортсменів в сутанах" в чотирьох групах. Після матчів з Боснією і Герцеговиною, Румунією та Австрією збірна України зайняла 6 місце в групі в кваліфікаціях до фіналу. В день фіналу в матчі зі збірною Італії наші спортсмени поступились результатом 4:1 і зайняли 12 місце в Чемпіонаті.

Безсумнівними переможцями стали поляки, котрі у фінальному матчі виграли у боснійців з результатом 4:0. Протягом турніру хороші результати проявила команда отців з Словаччини, котрі перемогли хорватів в боротьбі за третє місце.

Словенські священики, добре справились із організацією Чемпіонату і, крім спортивного духу, учасники змогли пізнати культуру та життя Церкви в Словенії.

Як повідомляє офіційний сайт Львівської архидієцезії РКЦ в Україні, наступного року спортивне змагання для священнослужителів пройде у Білорусі.