• Головна
  • Новини
  • Ректор УКУ сподівається, що Євро-2012 подарує людям відчуття єднання...

Ректор УКУ сподівається, що Євро-2012 подарує людям відчуття єднання

13.06.2012, 12:14
Ректор УКУ сподівається, що Євро-2012 подарує людям відчуття єднання - фото 1
Ректору УКУ о. Борису Ґудзяку подобається атмосфера, яка панує у Львові під час проведення Євро-2012. Радість багатьох людей священик на власні очі побачив під час перегляду з львівської фан-зони одного із матчів.

Borys_Gydzyak_.w.jpgexklusiv.gifРектору УКУ о. Борису Ґудзяку подобається атмосфера, яка панує у Львові під час проведення Євро 2012. Футбольний чемпіонат він вважає доброю нагодою для позитивного виявлення емоцій. Радість багатьох людей священик на власні очі побачив під час перегляду з львівської фан-зони одного із матчів.

«Я дивився гру збірної України із збірною Швеції з львівської фан-зони. Атмосфера у Львові прекрасна. Взагалі, місто останніми роками підсвідомо і свідомо готувалося до цієї події. І воно залишається особливо відкритим для своїх мешканців і для гостей, - зазначив о.д-р Борис в коментарі для РІСУ.

Говорячи про можливі перспективи українських футболістів, ректор УКУ оптимістично зазначив, що збірну України ще чекають перемоги.

«Я все-таки надіюся, що наша збірна вийде з групи і тоді покаже свою силу», - сказав він.

«Я молюся за країни, команди, футболістів, фанатів, щоб справді пасіонарність гри і ця міжнародна арена стала приводом до доброї зустрічі, до позитивного емоційного звільнення від навантажень, які над нами тяжіють», - додав о. Борис Ґудзяк.

Ректор УКУ сподівається, що Євро-2012 подарує людям не лише гарні матчі, а й відчуття близькості, правдивого єднання та радості.

«Ми створені на образ та подобу Божу, а тому покликані до спілкування і стосунків. Тому я очікую великої динаміки людей. На нашому стадіоні буде бігати 22 гравці, літатиме м’яч – цей феномен спонукатиме доволі потужні людські переживання – з підняттями і падіннями. За цим спостерігатимуть десятки тисяч людей, локалізованих в нашому місті та в Україні. Коли відбувається зустріч людей з різних культур і контекстів з різною ментальністю – це має потенціал для творчості. Чому мільйони захоплюються спортом? Бо це легкий спосіб пояснити метафору людського життя – особистого і колективного змагання до високого», - наголосив священик.