• Головна
  • Новини
  • Митрополит УПЦ КП радить адекватно сприймати Євро 2012: без психозу та параної...

Митрополит УПЦ КП радить адекватно сприймати Євро 2012: без психозу та параної

12.06.2012, 12:47
Митрополит УПЦ КП радить адекватно сприймати Євро 2012: без психозу та параної - фото 1
Львівський митрополит УПЦ КП Димитрій (Рудюк)не любить футбол через несправедливість, яка панує у великому спорті та психічні розлади, які викликає фанатичне вболівання за збірну. При цьому чемпіонат «Євро-2012» він вважає прекрасною порою для України та світу.

mytropolyt-DymytryuЛьвівський митрополит Димитрій (Рудюк) не любить футбол через несправедливість, яка панує у великому спорті та психічні розлади, які викликає фанатичне вболівання за збірну. При цьому чемпіонат «Євро-2012» він вважає прекрасною порою для України та світу.

Про це митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Димитрій написав на своїй сторінці у Facebook, інформує ЗІК.

«Мене часто запитують: «Ви любите футбол?». Я відповідаю: «Ні!», – каже львівський митрополит. – Потрібно розрізняти дві важливі речі, якщо ми говоримо про спорт. Коли людина займається приватно спортом, це непогано. Є спорт професійний і великий. До нього слід віднести і футбол. У професійний спорт проникають різного роду маніпуляції, підкупи і великі гроші. А там де великі гроші – там біси. Все це породжує несправедливість».

Митрополит Димитрій відзначає, що наслідки надмірного вболівання можуть викликати не лише духовні, але й психологічні проблеми у вболівальників.

«Є ще одна велика проблема футболу – це футбольна параноя, або ж психоз. На це здатні хворіти чисельні групи людей. Фанатизм неприйнятний не тільки в релігії, він всюди має бути нами заперечуваним. Коли на очах здіймаються лайки і бійки, нищення всього, що тобі попаде на шляху, тоді це серйозно, це психічна хвороба. Ось цього завжди слід уникати, бо футбол здатний таке накоїти. В Україні, в Європі, у світі прекрасна пора – чемпіонат Євро 2012. Треба все нам робити для того, щоб цього всього уникнути і показати, що ми можемо все це адекватно сприймати».