• Головна
  • Новини
  • Митрополит Володимир закликав футбольних уболівальників до толерантності...

Митрополит Володимир закликав футбольних уболівальників до толерантності

12.06.2012, 11:27
Митрополит Володимир закликав футбольних уболівальників до толерантності - фото 1
Предстоятель УПЦ (МП) Володимир (Сабодан) виступив із зверненням до української громадськості у зв'язку з проведенням в Україні Євро-2012.

Митрополит ВолодимирПредстоятель УПЦ (МП) Володимир (Сабодан) виступив із зверненням до української громадськості у зв'язку з проведенням в Україні Євро-2012. Митрополит, зокрема, нагадав, що чемпіонат Європи з футболу співпав з початком Апостольського посту Петра і Павла – період, який має супроводжуватися особливою уважністю до свого внутрішнього стану, своїх почуттів, слів, вчинків.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

«Ми знаємо, що серед уболівальників за українську футбольну команду є чимало православних віруючих. Як і для багатьох наших співвітчизників, чемпіонат з футболу ними сприймається як здобування честі та слави для нашої Держави. Звертаємось до них з проханням берегти у вирії вболівань свій внутрішній світ від негативних емоцій, не розпорошувати духовний мир у тимчасових захопленнях», - йдеться у зверненні.

Предстоятель УПЦ (МП) також закликав футбольних уболівальників до толерантності, прояву честі, благородства та викорстати чемпіонат, як нагоду для ознайомлення гостей України з нашою культурною спадщиною.

«Чемпіонат Європи з футболу не обмежується лише спортивною грою. Це також — можливість познайомити гостей України з її історичною та культурною спадщиною. У зв’язку з цим бажаю тим, хто цими днями стане для гостей провідниками у світ української культури, творчої наснаги й горіння любов’ю до Батьківщини, життя якої сповнене красою людського подвигу і досягнення духовних висот святості», - наголосив він.

«Нехай дух миру та доброзичливості під час проведення чемпіонату Європи з футболу супроводжує всіх учасників та вболівальників. Будемо зберігати свою гідність та повагу до ближнього», - закликав вірян Митрополит Володимир (Сабодан).