• Головна
  • Новини
  • Православний священик-штангіст став чотириразовим чемпіоном Європи...

Православний священик-штангіст став чотириразовим чемпіоном Європи

23.05.2012, 13:29
Православний священик-штангіст став чотириразовим чемпіоном Європи - фото 1
Православний священик-штангіст з Болградського району Одеської області Віктор Кочмар продовжує тішити своїх шанувальників спортивними досягненнями.

Священик-штангістПравославний священик-штангіст з Болградського району Одеської області Віктор Кочмар продовжує тішити своїх шанувальників спортивними досягненнями.

Нещодавно він став - вже в четвертий раз - чемпіоном Європи. Як повідомляє сайт «Одеса. Коментарі», першість проходило в Києві. 41-річний Болградський священик виступав у відкритій категорії. Він здолав досить серйозних суперників з Росії, України, Латвії і Азербайджану.

Священик Віктор Кочмар є також володарем однієї золотої та двох срібних медалей чемпіонатів світу з пауерліфтингу. Крім того, він кілька разів встановлював світові рекорди. Так, минулого року він взяв без спеціальної екіпіровки і допінгу 245 кг!

О. Віктор довгий час працював у міліції, а після звільнення закінчив духовну семінарію. Останні 11 років він служить у храмі Успіння Богородиці УПЦ (МП) в болгарському селі Червоноармійське.

Штангою священнослужитель захопився ще в 1989 році. Кілька років тому вирішив випробувати себе в серйозному спорті. Підняв на любительському змаганні 190 кг і відразу ж потрапив в поле зору тренерів.

24 травня він поїде в столицю Волині Луцьк, де проходитиме черговий чемпіонат світу з пауерліфтингу без екіпіровки.